STEM radionica “Životinjska staništa”

Bilo da ste otputovali na ljetne praznike ili ste kod kuće i ne znate što biste radili, imamo izazov za vas! HiS Print Ministries pripremio je svoj prvi virtualni STEM laboratorij online! Životinje širom svijeta tragaju za novim domovima zbog promjena u svojem okruženju. Stanište je dom životinje ili biljke. Gotovo svako mjesto na Zemlji – od najtoplije pustinje do najhladnijega leda –  stanište je za neke vrste životinja i biljaka. Većina staništa uključuje zajednicu životinja i biljaka zajedno s vodom, kisikom, tlom ili pijeskom i stijenama.

Trebamo vašu pomoć! Možete li stvoriti stanište za određenu vrstu životinja? To može biti životinja koja živi u Hrvatskoj ili u nekome drugom staništu. Prije nego što započnete, stanite i razmislite…

Koje ćete životinjsko stanište odabrati?

Koje materijale možete reciklirati?

•Kako ćete ga izraditi?

Nikad nije prerano početi razmišljati o nekim idejama dizajna i započeti skicirati svoju ideju! Pripremi svoje ideje i pridružite nam se na Facebooku Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak i HiS Print Virtual STEM laboratoriju!

Fotografije ili videosnimku svojega projekta s opisom pošaljite na djecjiodjel@gmail.com ili Messenger naše Facebook stranice do 30. lipnja 2020. i osvojite nagradu! Proglašenje pobjednika bit će 2. srpnja u 18 sati u Dječjem odjelu Knjižnice, Kranjčevićeva 8.