Radionica informatike za djecu od 2. do 8. razreda

Projekt
Radionica informatike za djecu od 2. do 8. razreda

 

Organizator: Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak
Mjesto realizacije projekta: Dječji odjel, Kranjčevićeva 8

Realizatori projekta:
Vanja Sokolić, bacc. inf.
Ivan Rakarić, bacc. inf.
Danko Šegović, informatičar

Polaznici programa naučit će temeljne informatičke pojmove, osnovne pojmove vezane za rad u Windows okruženju, temeljne tehnike pretraživanja informacija na internetu, primjenu komunikacijskih mrežnih servisa, osnove web i grafičkog dizajna te osnove programiranja i programiranje uz korištenja Micro:bit tehnologije.

Polaznici će biti organizirani u skupine od 7 korisnika po grupi. Program <infoLimač>  namijenjen je djeci od 2. do 8. razreda osnovne škole, a pohađati ga mogu sva djeca navedene dobi bez obzira na predznanje, jer je projekt koji radimo prilagodljiv svakom djetetu.
Projekt će se provoditi tijekom ljetnih mjeseci (lipanj, srpanj, kolovoz) uz mogućnost produženja ukoliko bude dovoljan broj zainteresiranih polaznika.
Početak projekta: 19. lipnja 2017. godine.

Prijave će se primati u Dječjem odjelu na adresi Kranjčevićeva 8 ili putem web obrasca koji se nalazi u nastavku ovog teksta.
Radionici će moći pristupiti djeca samo uz pisani pristanak roditelja.

Završetkom tečaja, djeca polaznici će usvojiti osnovna znanja korištenja računala, pretraživanja interneta, osnove sigurnosti na internetu, osnove izrade web stranice te osnove grafičkog dizajna i služenja raznim programima. Isto će tako usvojit će znanje iz programiranja te će kroz stečena znanja sagledati kako na pravilan način pristupati problemu: analizirati problem i raščlaniti ga na manje dijelove, istražiti moguće puteve i mogućnosti rješavanja, kritički sagledati sve mogućnosti, analizirati pogrješke u interakciji s drugim polaznicima kako bi zajednički ponudili najbolje rješenje.
Razumjeti osnovna načela funkcioniranja digitalnih uređaja te spoznati da, ako žele, mogu i sami stvarati, graditi i razvijati nove tehnologije.
Koristiti se različitim mogućnostima digitalnih naprava kao sredstvom za cjeloživotno učenje i suradnju s drugima.
Pravilno se odnositi prema pogrješkama: prihvatiti da su one zapravo čest, redovan i normalan put dolaska do točnog rješenja i da zbog nje ne treba odustajati, već se vratiti nekoliko koraka unatrag i pokušati riješiti problem na drugačiji način.
Osjećati ponos zbog uloženoga truda i postignutog uspjeha te tražiti nove izazove.

Radionice su besplatne uz uvjet da su polaznici članovi Knjižnice.

Prijave završene!