2016. – REZULTATI NATJECANJA I ZAHVALE

ODRŽANO 4. NACIONALNO NATJECANJE U ČITANJU NAGLAS U SISKU

U organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Hrvatskog knjižničarskog društva – Komisije za knjižnične službe i usluge za djecu i mladež, Sisačko-moslavačke županije i grada Siska održano je 17. i 18. studenoga u gradu Sisku četvrto nacionalno Natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda osnovnih škola.
Natjecanje je svečano otvoreno u Domu kulture Kristalna kocka vedrine u Sisku uz predstavu „Šuma Striborova“ polaznika Dramskog studija „Kockica“ dok je drugoga dana program obogaćen lutkarskom predstavom „Kako je Potjeh tražio istinu“ polaznika dramske grupe Osnovne škole Budaševo-Topolovac-Gušće. Obje su predstave nastale pod umjetničkom palicom Dubravke Granulić. Cjelukupni je program bio prožet motivima „Priča iz davnine“ Ivane Brlić-Mažuranić slaveći tako 100. godišnjicu od objavljivanja prvoga izdanja Priča.
U mlađoj kategoriji (3., 4. i 5. razred) sudjelovali su predstavnici 14 županija, a u starijoj (6., 7. i 8. razred) 13 županija Republike Hrvatske. Došli su u pratnji svojih mentora s ciljem osvojiti što bolje mjesto predstavljajući svoju omiljenu knjigu te čitajući ulomak iz nje. O samome nastupu odlučivali su članovi Prosudbenih komisija – u mlađoj su kategoriji to bili Ljiljana Sabljak, magistrica informacijskih znanosti, knjižničarska savjetnica; Irina Čulinović, poznata radijska i televizijska voditeljica; Natalija Dragoja, voditeljica pedagoško-animacijskih aktivnosti za djecu i mlade u KGZ; Patrik Sladović, pobjednik je 3. nacionalnog Natjecanja u čitanju naglas u mlađoj kategoriji, a u starijoj Kristina Čunović, voditeljica je Županijske matične službe Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić” u Karlovcu i koordinatorica je prve nacionalne kampanje za poticanje čitanja naglas djeci od rođenja „Čitaj mi!“; Maja Brajko-Livaković, književnica i članica je Društva hrvatskih književnika i Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade; Marko Hergešić, nakon završene Akademije dramske umjetnosti radi kao slobodni umjetnik; Marko Sekulić, pobjednik je 3. nacionalnog Natjecanju u čitanju naglas u starijoj kategoriji.
Rad je komisiji ove godine bio izuzetno težak, jer su se natjecatelji odlično pripremili za svoje nastupe koji su bili zanimljivi, kreativni i naposljetku jedinstveni. Ipak, članovi Komisije odabrali su najbolje od najboljih pa su rezultati ovogodišnjega Natjecanja:

Mlađa kategorija

1. mjesto: Ana Marija Savić (Vukovarsko-srijemska županija) – mentorica Mirna Pavić
2. mjesto: Matea Majdandžić (Dubrovačko-neretvanska županija) – mentorica: Tea Kompar Jerković
3. mjesto: Luka Azinović (Zagrebačka županija) – mentorica: Davorka Facko-Vnučec
Nagrada publike: Ivor Muješić (Istarska županija) – mentorica: Amadea Draguzet

Starija kategorija

1. mjesto: Marija Ljubica Nosić (Požeško-slavonska županija) – mentorica: Alenka Šljivečka
2. mjesto: Nina Kovačević (Vukovarsko-srijemska županija) – mentorica: Irena Mataković
3. mjesto: Meri Prka (Bjelovarsko-bilogorska županija) – mentorica: Tanja Grbavac
Nagrada publike: Sara Roginić (Sisačko-moslavačka županija) – mentorica: Diana Kutnjak

Osim samoga sudjelovanja u Natjecanju, predstavnici svih županija sa svojim su mentorima prošetali gradom Siskom upoznajući njegove prirodne i povijesne ljepote i znamenitosti, a Večerom kod Stribora zaokruženo je zajedničko druženje natjecatelja uz slapanje novih prijateljstava, razmjenu dojmova i iskustava.

 

 

DVD-i  2. i 3. nacionalno Natjecanje u čitanju naglas prodaju se po cijeni od 20,00 kuna/kom

Na našoj web stranici u rubrici Nakladnička djelatnost nalazi se narudžbenica za naša izdanja.

Pravne osobe molimo da pošalju ispunjenu narudžbenicu za koju ćemo ispostaviti predračun. Po plaćenom predračunu šaljemo narudžbu. Poštarina se plaća pouzećem.

Fizičke osobe molimo da pošalju ispunjenu narudžbenicu. Iznos računa i trošak poštarine  plaća se pouzećem kod preuzimanja narudžbe.