MULTIMEDIJA

Multimedijalni odjel suvremeno je opremljeni odjel sa računalima i audio-vizualnim uređajima. Odjel je prvenstveno namijenjen članovima Dječjeg odjela Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak.

DJECI JE OMOGUĆENO:

– razne računalne, micro:bit i mBot radionice
– korištenje računala za izradu školskih referata i ostalih projekata
– pomoć pri izradi referata, projekata i drugih školskih zadataka
– korištenje multimedije (internet, računalne igrice…)
– projekcije filmova za djecu

Osim mogućnosti pristupa internetu te raznih edukativnih radionica našim članovima nudimo i mogućnost korištenja CD/DVD-ROM naslova iz naše kolekcije.

CD/DVD ZBIRKA:

  • edukativni CDi, DVDi
  • PC igrice
  • enciklopedije
  • kvizovi znanja
  • zemljopisni atlasi
  • skladanje glazbe
  • učenje stranih jezika…

CD/DVD-ROM naslove ne posuđujemo, možete ih koristiti isključivo u knjižnici!


RADNO VRIJEME MULTIMEDIJE:

Odjel multimedije radi svaki radni dan poslijepodne od 12:00 do 20:00 sati, a u dopodnevnoj smjeni radi svaki drugi dan od 8:00 do 16:00 sati.
Točno radno vrijeme i vrijeme slobodno za korištenje računala možete provjeriti i pozivom na brojeve 044/500-549 i 044/521-985.


RADIONICE:

 • Dok se igram, programiram!
  Na radionicama pod nazivom Dok se igram, programiram! ćemo djecu upoznati s osnovama programiranja uz korištenje micro:bit i mBot-tehnologije. Radionice se održavaju 2-3 puta mjesečno, a otvorene su za svu djecu osnovnoškolske dobi, od 2. do 8. razreda uz prethodnu prijavu u dječjem odjelu, Kranjčevićeva 8 ili pozivom na broj 044/521-985. Radionice su besplatne za sve članove knjižice.

 

 • <Infolimač>
  Radionice u sklopu projekta <Infolimač> održavaju se tokom ljetnih školskih praznika, a otvorene su za svu djecu osnovnoškolske dobi, od 2. do 8. razreda. Na radionicama ćemo djecu upoznati sa osnovama rada na računalu, korištenjem Microsoft Office paketa, osnovama programiranja, te robotikom (mBot). Obavezna je prijava u dječjem odjelu, Kranjčevićeva 8 ili pozivom na broj 044/521-985. Radionice su besplatne za sve članove knjižice.

Računalo ne pomaže samo u tradicijskim oblicima učenja, već pruža beskrajne mogućnosti novih načina korištenja misaonih procesa, čime povećava kvalitetu logičkog zaključivanja.