Predavanje i promocija knjige: “Objava” autora mr.sc. Senada Heveševića

Središnja je tema knjige „Objava – oblikovanje Nove prepoznatljivosti“ život Muhammeda a. s., Božjeg poslanika, ispričana u detalje od početka Objave do kraja njegovoga života.
Autor Senad Hevešević govori o oblikovanju nove prepoznatljivosti na način da Božji Poslanik sa svojim suvremenicima (ashabima) oživljava univerzalne vrijednosti na kojima gradi zdrave odnose unutar porodice, zajednice i društva. Jezik kojim Senad Hevešević piše svoje djelo je korektan, zanimljiv i nadasve sugestivan. (Iz recenzije prof. dr. Zuhdije Hasanovića, dekana Fakulteta islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu)
Autor Senad ef., kome je ovo prva javna publikacija, pristupa Objavi na vrlo zanimljiv i inovativan način, promatrajući hodogram Objave /Kur’ana/ po godinama misije onoga kome je objavljivana, a to je poslanik islama Muhammed a. s. Mladi autor predstavlja osvježenje u promišljanju, jezičnom izričaju i stručnom razumijevanju teološko-kur’anske misli… (Iz recenzije akademika muftije dr.sc.Aziza Hasanovića)
Knjiga ima 288 stranica, korišteno je 114 različitih izvora, tijek i opis događaja utemeljen je na vjerodostojnim izvorima hadiskih zbirki, a u sklopu knjige ponuđena je i kronologija Kur’ana, uz objašnjenje metodologije koja je dovela do formiranja te kronologije.