Mjesec hrvatske knjige u Dječjem odjelu

  • 15. 10. – 15. 11. 2020. / „Zelene knjige Dječjeg odjela“

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, za naše najmlađe knjižnične korisnike odlučili smo organizirati virtualni program Mjeseca hrvatske knjige.
Imajući na umu temu ovogodišnjeg programa, a to je zaštita prirode i očuvanje planeta Zemlje, na Facebook stranici knjižnice od 15. ćete listopada imati priliku pogledati malu virtualnu tematsku izložbu pod nazivom „Zelene knjige Dječjeg odjela“.


  • 15. 10. 2020. / Dječji odjel / Virtualna pričaonica „Sunce na počinku“

Sve sisačke mališane odlučili smo obradovati 15. listopada virtualnom pričaonicom „Sunce na počinku“, koju će za vas čitati naša „Teta Pričalica“. Ako priču ne stignete poslušati 15. listopada, ne očajavajte, priča će ostati dostupna na Facebook stranici naše knjižnice duže vrijeme pa ćete u njoj moći uživati kada god vama odgovara.


  • 20. 10. 2020. / Dječji odjel / Traži se čitatelj

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, podsjećamo sve korisnike da je prilikom ulaska u prostor sisačke knjižnice obavezno nošenje zaštitnih maski i dezinfekcija ruku. Kako bi već pri dolasku u knjižnicu sa sobom imali popis knjiga koje želite posuditi i pročitati, savjetujemo vam da pratite internetsku stranicu Knjižnice i slušate Radio Sisak u čijem vas poslijepodnevnom programu svakoga četvrtka očekuju nove preporuke knjiga, kako za djecu, tako i za odrasle.

A kako bi našim najmlađim knjigoljupcima bilo što lakše odabrati knjigu koju žele pročitati, na Facebook stranici knjižnice u Mjesecu hrvatske knjige pokrećemo akciju „Traži se čitatelj“. Kroz nekolio videa, knjižničari će vam predstaviti nove naslove, a vi odaberite one koji su baš po vašem ukusu. Prve video preporuke očekuju vas 20. i 27. listopada 2020., a nastavljaju se i u mjesecu studenom.


  • 22. 10. 2020. / Dječji odjel / Virtualni likovni četvrtak „Hranilica za ptice“

Zbog trenutne epidemiološke situacije odlučili smo da se kreativne radionice namijenjene djeci neće održavati u prostoru knjižnice, no to ne znači da smo zaboravili na naše male kreativce. Dapače, za sve zaljubljenike u crtanje, slikanje i kreativno izražavanje osmislili smo novi program – Virtualni likovni četvrtak!

Od 22. listopada na Facebook stranici sisačke knjižnice očekuje vas tako prva online kreativna radionica kroz koju ćete moći naučiti kako reciklirati stare stvari koje svi imate u svojim domovima i izraditi hranilicu za ptice. Stvorit ćete tako lijep uporabni predmet koji će ove zime zasigurno obradovati sve pričice u vašem dvorištu.


  • 27. 10. 2020. / Dječji odjel / Traži se čitatelj

Kroz nekoliko videa, knjižničari će vam predstaviti nove naslove, a vi odaberite one koji su baš po vašem ukusu. Prve video preporuke očekuju vas 20. i 27. listopada 2020., a nastavljaju se i u mjesecu studenom.


  • 29. 10. 2020. / Dječji odjel / Virtualna pričaonica „Mala mrvica“

Ususret obilježavanja Dana kruha za sisačke je mališane naša kolegica knjižničarka Brankica Iris napisala priču u kojoj je glavni lik, vjerovali ili ne – jedna obična MRVICA KRUHA!

U pustolovinama i putovanju male mrvice kruha možete uživati od 29. listopada kada ćemo priču objaviti na Facebook stranici naše knjižnice.