Siniša Matasović vam predstavlja: Darka Peru Pernjaka

Na idućem izdanju književne tribine ‘Siniša Matasović vam predstavlja’ gostuje etablirani koprivnički književnik Darko Pero Pernjak, predsjednik Podravsko-prigorskog ogranka Društva hrvatskih književnika. Po struci inženjer geotehnike, ali životne su ga prilike odvele drugim putevima.

Danas je aktivni sudionik kulturnoga života Koprivnice, često u organizacijskom odboru raznih književnih manifestacija: Galovićeva jesen, Dani Ivana Viteza Trnskog i slično. Pokretač je i urednik zbornika Koprivnički književni godišnjak, koordinator Koljnofskih književnih susreta u Mađarskoj te jedan od pokretača i urednika umjetničke organizacije Artikulacije i istoimenog književnog časopisa.

Dosad je objavio pet romana, pet zbirki kratkih priča, jednu zbirku priča za djecu i jednu zbirku poezije.

Naglasak će okupljanja u utorak biti na njegove dvije posljednje knjige, satirično-humorističnom romanu American Bob i premijernoj pjesničkoj zbirci Pisani prostor. Dio će se razgovora sasvim sigurno voditi i oko njegovih brojnih organizacijskih i uredničkih iskustava, a provjerit ćemo i kako se u svakodnevicu jednoga književnika uklapa posao voditelja vinoteke, koji trenutno obavlja u ”prizemnom” svijetu.