Razgovaraonica: Terapijske vrijednosti čitanja

Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak Ogranak u Capragu i Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ organiziraju razgovaraonicu o terapijskim vrijednostima čitanja koja  će se održati u utorak 25. 10. 2022. s početkom u 18 h. Na susretu bit će riječi o tome što je sve ljekovito i pomažuće u procesu čitanja, kako čitanje može popraviti raspoloženje i utjecati na osobni rast i razvoj, te kako su povezani mentalno zdravlje i biblioterapija. Na susretu biti će pročitana i motivacijska priča. Pozivaju se zainteresirani sudionici ako žele da sa sobom ponesu omiljenu knjigu jer će na susretu moći pročitati odabrano manje poglavlje koje će se potom zajednički komentirati. Susret će voditi dr. sc. Daša Poredoš Lavor. Ovim susretom dajemo doprinos obilježavanju Mjeseca hrvatske knjige i ovogodišnjem motu Misli na sebe – čitaj.

Još su stari Grci vjerovali u ljekovitu moć čitanja i zato su uvijek iznad vrata biblioteke stavljali natpis “Ljekovito mjesto za duše”.

Ova aktivnost također je i dio projekta P.A.G. – podrška aktivnom građanstvu koji je sufinanciran sredstvima Grada Siska. Partneri na ovom projektu su Osnovna škola „Braća Bobetko“ Sisak i Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sisak.