Promocija ciklusa „Krv, kosti i pepeo“ autorice Ivanke Ferenčić Martinčić

Romani „Krv mojih predaka” i „Kosti mojih predaka“ su urbani fantasy trileri.

U brzoj i dinamičnoj priči, uz glavnu junakinju susrećemo niz stereotipnih situacija za žanrovsku književnost koje autorica okreće naglavačke. Osiguravajući nam tako sve ono što volimo u fantastičnim romanima, bez predvidljivih banalizacija. Ženski likovi nisu često opisani kao super junaci, koji svojom odvažnošću, ali i inteligencijom spašavaju svijet. Zato je Nolie – glavna junakinja romana – prava kombinacija sarkazma, inata i kofeinske ovisnosti kakvu smo oduvijek priželjkivali.

U drugom romanu „Kosti mojih predaka“ glavni junaci su Beata Kingsdale i Vanja Silla.

Kad je Beata Kingsdale stigla u Inspektorat i zauzela mjesto svojega brata Maxa, Vanja Silla dobio je novu priliku biti pobočnikom jednog inspektora. U ovom slučaju, to je značilo stajati s desna opakoj i prekrasnoj Inspektorici. Mogao je nastaviti raditi svoj posao. Držati stražu kao i njegovi roditelji. Graditi Red dostojan žrtve čuvara. No dok procjepi među predjelima postaju sve učestaliji, rijetka stvorenja haraju Zemljom, a čudovišta dolaze u hordama, daleko opasnije bit će političke intrige i spletke moćnih i uglednih pripadnika njihove vrste. Vođeni svojim obećanjem kako Straža neće pasti,branit će predjel na svim kontinentima, nastojati zaštititi nevine, nesvjesni zla u njihovim vlastitim redovima. Tradicija i nasljeđe Reda izgrađenog na kostima predaka skrivaju tajne koje Vanja možda nije spreman prihvatiti. Jer svaka priča, baš kao i svaki novčić, ima dvije strane. Koliko je Beata spremna žrtvovati za svoju obitelj? Koliko će daleko Vanja ići sljedeći Inspektoricu,prije ….

Inače, Ferenčić Martinčić rođena je u Podravini gdje i danas živi i radi. Na Filozofskom fakultetu u Osijeku diplomirala je knjižničarstvo i hrvatski jezik. Nakon diplome radila je u školskim knjižnicama te nakon toga u Gradskoj knjižnici Đurđevac i Narodnoj knjižnici Virje gdje je danas ravnateljica.