Čitateljski klub – „Kružok“

Tema: Akif Pirinçci Felidae

Pozivamo vas na novi susret čitateljskog kluba Kružok gdje ćemo raspravljati povodom sadržaja i teme romana Felidae, svojevremeno velikoga hit-romana koji je put do hrvatskih čitatelja pronašao zahvaljujući biblioteci Zlatko Crnković.

U matičnoj Njemačkoj Felidae je postigao uistinu ogroman uspjeh; iznjedrivši niz književnih nastavaka te vjernu ekranizaciju koja je ujedno po izlasku držala titulu najskupljega njemačkog animiranog filma.

Knjigu bi najlakše bilo opisati kao mješavinu mnogih žanrova; hardboiled krimića; horora, fantazije, no možda bi najbolji opis bila izjava da je Felidae roman – o mačkama i ljudima te o svim životinjama među njima. Upravo su ljubljeni četveronožni ljubimci; mačke, glavni protagonisti romana, no nipošto ne bismo, ni uz sve navedene opise, mogli reći da je Felidae roman za djecu.

Pročitajte knjigu ili pogledajte istoimeni hvaljeni film te nam se svakako pridružite 28. veljače u 19 sati u Odjelu za odrasle te uskočite s nama u mračni i uvrnuti svijet ljudi i mačaka.