Informatika 50+

U tijeku su prijave za radionice Informatika 50+!

Projekt informatičke edukacije INFORMATIKA 50+ namijenjen je građanima zrele i starije dobi.

Primarni cilj projekta je stjecanje osnovnih informatičkih znanja u korištenju i primjeni osobnih računala, interneta i programske podrške budući da se zrelije generacije suočavaju se sa znatnim problemom savladavanja osnova rada na računalu. Edukacija je u skladu sa načelima UN-a za starije osobe, koja nalažu da im se mora osigurati neovisnost, društveno sudjelovanje, skrb, samoispunjenje i dostojanstvo.

Polaznici radionica naučit će temeljne informatičke pojmove, osnove pojmove vezane za rad u Windows okruženju kao što su upravljanje datotekama, mapama, programima za slušanje glazbe, gledanje video zapisa, uređivanje tekstova te izrada jednostavnih tabličnih proračuna putem MS Office paketa, temeljne tehnike pretraživanja informacija na Internetu, sigurnost pri korištenju Interneta, primjenu komunikacijskih mrežnih servisa i slično.

Polaznici su organizirani u skupine od 5-7 korisnika po grupi. Program Informatika 50+ namijenjen je svim osobama starijim od 50 godina, bez obzira na predznanje, jer su projekti koje radimo prilagodljivi svakome.

Radionice su besplatne uz uvjet da polaznici moraju biti članovi Knjižnice, a održavat će se u prostoru dječjeg odjelu Knjižnice, a po potrebi i u odjelu Caprag.

Voditelji projekta su Vanja Sokolić i Ivan Rakarić.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti u knjižnici:
Odjel za odrasle, Rimska ulica 27,
Ogranak Caprag, Trg hrvatske državnosti 1,
Dječji odjel, Kranjčevićeva 8.

Broj prijava je ograničen!